Do not afraid to lose because the person who win had lose for many time .

Love story

Photobucket

and nurul iman bt mohd rozi said ,

"aish mekna tak baik wallahi, pdhl tipu hmp"

while siti aliya bt mohd zahir said ,

"youre like asyallie. suka vixx. sampai aku pun terjebak sama. anw, best entry ko"

and last , fahda syazween bt fazul anuar said ,

"best gilaa entry. hahaa"

aku tulis bulat-bulat ape yang korang komen ni taw .... terharu lah sikeddd . 

aku dapat inspire la . aku apdet entri apa je pun semalam . tapi nak suh orang lawat jugak . haruslah aku announce jgk kat wechat aha . halah mcm tak kenal aku . publisiti sekali sekala why not babe ?

aku tak nak cerita pasal love story pun haha . pasal harini aku kunjung lagi dance version . tapi bukan vixx . ni exo .

orang lain sibuk tengok pencetus ummah , aku duk tengok benda ni . alahai aina . tapi mata aku still dekat tv okeih .

tapi aku tengok sikit je lah. aku tahu ada je dalam hati nak bash nanti . aku jujur ler hm . sebab aku ni jenis suka tengok dalam laptop . malas tengok kat tv .


so ofkos la PU FAIZZZZ . 


tertanya lah, diorang yang tak jamin masuk syurga tapi masih sebarkan dakwah , aku ni , yang belum konfem masuk syurga . apatah lagi nak cium kan ? 

well say gaiz , sebab tu kita kena beramal . buat ibadah . biar Allah suka . menipu aku yang dah besar panjang ni solat pun ibu duk suruh-suruh . sebab aku leka . biarlah . sebab ibu sayang aku  . dia ingatkan aku .

satu je kalau aku balik rumah . aku TAK MAMPU istiqamah bukak alquran setiap hari . sungguh . aku kecewa . sebab ayat alquran tu lah , love note death note love story death story , adaaa dalam tu . banyak . melimpah .

aku ?

masih taknak istiqamah .

manusia , kadang-kadang ada kesedaran nak berubah . tapi tak cukup tonik . tonik dia time banyak kemain , sanggup bangun malam buat tahajud pebende semua .

bila tonik diorang kurang ? 

allahu , mereka yang rasa je samada nak terus kan atau berhenti tengah jalan .

begitulah aku . 

maaflah kawan-kawan kalau aku bersikap macam alim . hakikatnya , aku still perangai brutal . ya . brutal . aku try brutal bertempat . mulut pun kekadang asyik tersasul . haih .....

lagi ? share video KPOP hahahaha .

itu just selingan . sebab ada lagu tu aku tak tengok MV . just dengar . korang faham-faham je lah k . at least aku takde lah duk ngadap kpop siang malam heheheeheh . 

so , aku share lah siikit kan . ada . ya sekurang-kurangnya ada .

anyway , pu yusof punya tajuk malam ni best hehehehehehe .

bercinta selepas nikah uolsssss oklah bye ,.






Into love story

Photobucket

so , ada laptop . jadi . taknak cerita pasal love story pun . based on the video lah kan . pasal aku suka lagu tu haha . tapiii sebelum bukak tu nak katalah , ni video korea . yep kpop . tapiiii lagi , aku amik dance version . real video dia takde pape pun . hehe . kesian korang nanti kena brainwash . 

nah amik lah url . 

kalau tak jadi video kat bawah ni lah .





dah bukak ? okey kita teruskan ke ? hm . 

aku malas nak menaip harini . padan muka korang haha ok bye . tu je nak share . 

kalau nak tau sebenarnya aku nak ckp apa , tgok video real VIXX ok . gempak lah macam robot serius aku cakapppp

p.s :  tak bermakna aku ni addicted kpop . harap maklum 

Qwertying Me Part 2

assalamualaikum .
Im using mobile phone so takde lah ayat macam biasa aku guna . So . Kalau font pun pelik maaplah . Takde laptop nak pakai . Aku just sekadar menggunakan dan memanfaatkan dunia IT sekarang . Haha just stop .

One more thing, aku tak tahu nak pakai tajuk apa . Nak korek punya korek hm malas jadi aku sambung tajuk semalam punya  . Cuba cerita dia lain . I like to share about ayam bakar tho tapi takut macam sensitif sangat . Almaklumlah . Manusia zaman skrg hati diorang lembut lembut  . Banyak dengar lagu yang melalaikan barang kali . Atau buat dosa yang diorang dah tau benda tu salah .

Okay aku dah jumpa point nak cakap pasal apa .
Benda yang sama kami semua yakni mereka yang memang bantah lah benda ni terjadi seolah olah sebilangan manusia ni buat macam halal je .

Kalau kau pandai silalah teka  .

Okay sebab kesian kan .

IKHTILAT

rasanya ramai tahu ikhtilat tu mende . Even aku yang tau apa makna ikhtilat tu aku still buat . Tapi masih dalam keadaan yang berjaga jaga . Tapi tulah orang kata . Niat tidak menghalalkan cara .

Okay nak best sikit kan cerita ni .  Senang cakap pasal couple lah . Kalau korang tengok sekarang bersepah bebudak couple . Wallahi aku tak tahan . Tak mampu tengok benda ni jadi . Dan kebanyakan orang sekeliling kata, biarlah dunia akhir zaman  .

Weh bro sis, kau faham tak maksud dunia akhir zaman tu mende . DAH NAK KIAMAT kau tahu tak . Ke kau tak faham lagi . DAH NAK KIAMAT .

Dan bila cakap pasal benda macam ni, sebilangan manusia tadi mulalah tak puas hati nak sibuk cari dalil hadis tu ni nak mempertahankan kononnya hubungan terlarang diorang tu sebenarnya suci .
Guys,  aku admit aku pun tak baik mana tapi sampai bila nak aku asyik kata aku tak alim tak warak jadi tak kuasa aku nak cakap pasal benda ni . Sampai bila aku nak jadi macam ni?

Tak faham ke? Tak apa fahamkan . Fahamkan lah diri kau seribu kali pun aku tak kisah . Celik sikit mata kau, kau nak ke sebilangan manusia tu mati dalam kehinaan sebab ikhtilat?

Please,  even aku sendiri tak jaga ikhtilat . At least aku try . Sisa aku time sekolah rendah tu aku cuba buang . Cuba hakis . Tapi kalau dah luka , menipu lah kalau tak tinggalkan kesan . Ye dak?

Nak nak sekarang ustaz ustazah SEKOLAH AGAMA pun, okay maaf bukan cecikgu . Diorang dah kahwin . I mean budak sekolah agama yang dapat asas pendidikan agama yang lebih banyak dari sekolah biasa pun terpengaruh dengan ikhtilat . Apa nak jadi doh?

Kau masih taknak celik lagi? Takpe meh aku cungkil biji mata kau . Biar kau tau betapa celiknya mata kau . Hati kau tak terbuka lagi? Meh aku bedah ala ala dr. Stranger tanpa pendarahan pun time dia belah tu . Menunjukkan kau susah sangat nak terkesan 

Even kawan kawan aku pun ramai tak reti jaga ikhtilat . Couple siap dating pegang tangan pun ada . Sungguh aku sedih . ..

Kalau siapa pernah couple, walaupun sekali, ia ibarat dadah kau tau  . Couple pastu clash pastu couple balik . Panggil sayang bie anje mama papa dei aku tak mampu nak keluarkan satu pun perkataan dah . Rasa tak terluah .

Aku pun nak menginfakkan sebillion ribu juta kesyukuran sebab aku dah terlepas dari dadah kehinaan ni  . Syukur sangat sangat . Aku pun dapat pengajaran  . Seriously aku dapat .

Kepada yang masih buat dosa yang sama ni, korang tak terlambat nak bertaubat  . Sungguh aku cakap  . Maaf kalau aku nak share benda ni, aku tak ingat ustazah mana kata tapi dalam radio IKIM rasanya . Kau orang yang couple nnt kawin jangan nak menyesal kenapa rumah tangga berantakan . Sebab kan dosa yang korang pernah buat dan korang tak bertaubat, itulah punca dia . Dosa apa? Dosa tak jaga ikhtilat .

Aku kat sini nak minta maaf jugak . Kalau aku pandai menegur tapi tak pandai buat . Kalau aku pandai bermadah tapi aku sendiri endah tak endah . Kita tak perlu berubah . Cuma berganjak . Sebab kalau berubah , ianya satu proses yang sekelip mata . Dan sekelip mata kau akan kembali ke zaman jahiliyyah kau . Dont change, just shift .

Istiqamah .
Setiap benda kita buat silalah jadi istiqamah .
Kesungguhan.
Kau nak taubat silalah bersungguh .
Allah tak pernah jemu .
Sungguh Allah tak pernah jemu dengan kita.

Semoga kita dapat menjadi insan yang soleh dan musleh di masa akan datang . Inshaa Allah .

Qwertying Me

Photobucket

bismillah.

2/12/2014

im dead srsly tak tau lg nak buat title apa . tapi takpe . meh aku cerita je pape yang aku suka . haha tak klako mane pun . 

and well since i got many suggestion suh hapdet tu lah ini lah . thanks you all . kak nuzul badree termezi suruh update permasalahan ummah . wallahi bukan taknak tapi aku takut aku salah tulis . salah bagi info . korang yang naya . aku pun naya jugak . tapi takpe . aku dalam proses nak update . so stay tuned everybody . kalau stay tuned tu sampai habis tahun 2014 pun tahan je k .

so , kita cakap pasal exam . im pretty sure kalau yang PT3 dengan SPM duk bedebau lagi tunggu result . yang kanak kanak UPSR pulak amboi duk sibuk isi borang masuk sekolah itu ini sini situ sanan sinin apa apa jelah . tapi satu je lah nak pesan kat bebudak nak masuk form 1 ni , belajar elok-elok . nak nak yang dapat mrsm . payah nak struggle saat akhir . macam aku . tapi aku suka lagi form 2 punya subjek dari form 1 . sebab apa jangan tanya .

actually semangat PT3 tu ada dah sejak form 1 . HAHA . aku buat lawak silalah gelak . sebab time form 1 , akak abang form 3 tengah pekse PMR buat yang sekian kali terakhir . time tu anak-anak 1999 dgn 2000 duk kutuk-2 lah pesal PBS camtu camni . termasuk lah aku . sebab satu lagi , nak kene habis kan buku pbs pentaksir nak datang sudahnya break time pun pendek . malam-2 yang lepas periksa sepatutnya duk enjoy bedeboi habiskan dengan buat PBS . sawitnyeww momentum tu . tak mampu aku lupa .

tapi tahun ni sebab dah biasa kan . SEBAB DAH BIASA KITA BARU NAK TUNJUK TERROR . buku pbs pun tak habis . aku siap buang depan tong sampah depan dorm tak tau dah nak sumbat mana . nak bawak balik kita ni foreigners . mana nak angkut bebanyak dua tahun duduk kat imtiaz asal nak balik akhir tahun kene baliks sendiri . takpe . tahun depan aku pastikan ibu dengan ayah ambik anak dia ni . tk sanggup dah asyik menumpang rumah orang banyak-banyak barang . kesian kat infaster haritu kene angkut la barang aku yang lebih . selebihnya dah bagi ritu . dua kotak chuolls . dua kotak .

TAK YAH NAK AMAZED SANGAT LAHHHHH

okay haruslah aina maisarah nak cerita tapi lari topik . rileks everibadeihhh . sebab bukan ada tajuk pun kangkangkang . 

tahun ni pulak first exam PT3 . mula-mula nama dia apa eh ? ok PBSMR . lepastu ? PPMR . lepastu ? PT3 . aku PT2 . form 1 ? PT1 . tiap-tiap tahun rupanya periksa ni tapi beza tahun lepas dengan tahun ni ada objektif . tahun ni fully subjektif . BAHAGIANYA CHUOLLS . tapi sebab kita dah terrorkan . SEBAB DAH TERROR tu pasal malas nak kompelin . tak salahkan sesiapa pun . termasuk PM . sebab dah takdir . hm .

but apa pun aku bersyukur sebab dah tau format dia sikit-sikit . mintalah tahun depan tak sepayah tahun ni. kesian form 3 tahun ni kene struggle pelik . tahu format time tengah tahun . hm . alhamdulillah sebab aku masih diberikan kesempatan untuk kesenangan .

lagi nak bebel apa ? hm kertas pekse aritu semua kertas BAHAN KECERMELANGAN yang form 3 punya . cikgu pun gabung2 semuanya jadi satu paper yang bermuka surat 20++ . hebat tak hebat tak . then kene study sikit form 1 punya . bila ingat balik menyesal lah tak study form 1 punya elok-2 . kalau tak mesti dah banyak A . ok jangan tanya berapa A kang aku cepuk pakai baldi .

and aku minta halalkan segalanya awakawak semua . biarlah pembaca tak ramai so do i care ? kalau nak berblog semata nak followers ramai , baik bukak kedai singgang ikan . masak sedap-sedap kau bglah makan . senang kan ? okay what ever .

doakan aku pt3 tahun depan . and batch etogenz 9 . oh lupa siti aliya binti mohd zahir suruh kata dia comel . dia bae saya . saya sayang dia ngahaahhaahah .

takde apa da kot . yang orang lain suggest suh apdet tu nanti lah heh. sekian wasalam :)

nah gambar kitorang cousin overwhelmed . gegediks belake kecuali i yang tudung biru jenama akel tu . okey bai